BBC imponert over nordmenn

Sentralt i BBCs enorme musikktilbud står Robert Layton. Kjent i det internasjonale musikkliv for sin oversikt og sitt engasjement. Han er imponert over Kvandals “Antagonia”.

Han har i mange år vært opptatt av nordisk musikk. Han har skrevet om Sibelius og danskene Vagn Holmboe og Niels Viggo Bentzon, og skriver regelmessig i innflytelsesrike ‘The Gramophone’. Kort sagt: En mann i nøkkelposisjon.

-Hva mener han om Norge og norsk musikk?

-Jeg er imponert over bredden, men ikke like imponert over den manglende sans for internasjonal presentasjon. I BBC ledet nylig Per Dreier en konsert med Johan Halvorsens tredje symfoni, Royal Philharmonic Orchestra spilte. Dreier en en god dirigent, hvorfor verdsetter dere ikke ham etter fortjeneste?

Nåtidsmusikk?

-Jeg er imponert over Johan Kvandals ‘Antagonia’ for orkester. Kvandal er en fin komponist, sier Layton.

 Utdrag fra Kjell Bækkelunds intervju med Robert Layton i VG, 10.12. 1987